Gettorf Dyrepark » Endelig! Første afkom på vores Surikater! - Sig hej til vores dyr!
de_DEen_GB

Sig hej til vores dyr!

Gettorf Dyrepark

23. september 2016:

Endelig! Første afkom på vores Surikater!

I lang tid dyrepasserne af parken havde håbet og spekulerede på, om denne sommer, vi ville endelig være heldig med det længe ventede afkom i vores surikater. Allerede i foråret, havde de tre publikum favoritter af parken forsøgt, men desværre stadig uden held. Så der var meget spænding, som kvindelig Roxane taget på i vægt igen i løbet af sommeren, og derfor en anden drægtighed var mistænkt.

Den 23. september er der var en første indikation af, at noget kunne være sket: indtil dem alle tre voksne dyr havde vist sig til eftermiddag fodring, men fra denne dag var der altid mindst én mangler under fodringen. Det gæt var, at en af dyrene blev befalet at “baby service” for at varme og bevogte oprindeligt helt hjælpeløse unge dyr.

erdmannchenbaby_3 Det var den 25. september allerede, at glade gæster kunne få en første glimt i en ung dyr, når forældrene gennemført det over grunde i en kort runde. Så nu var det klart: der faktisk var afkom! Men ville det holde sig i live? I foråret, et ungt dyr, alderen blot nogle få dage, var død og var blevet gennemført fra hulen af forældrene. Ville de være heldig denne gang?

Hver dag nu familieliv af de Surikater blev minutiøst registreret: som var at blive set eller ikke hvor længe, hvor at var madrester bragt, hvor fra baby-lyde kan i sidste ende blive hørt? Og der nogensinde har fanget et glimt på det eller de små? I de første to uger var det kun muligt med held og lykke, men den 8. oktober var det mere eller mindre klart, at det kun var en ung dyr, der allerede havde åbnet hans øjne. Hvorvidt dreng eller pige var dog stadig ikke at blive genkendt med sikkerhed.

erdmannchenbaby_2 Siden midten af oktober den lille kan der observeres i relativ sikkerhed i det udendørs område. Det meste af tiden er det stadig båret af de store, men det kan også at kravle en smule af sig selv. Og tydeligt viser sin utilfredshed, når forældrene trække det ud af den varme hule i den ubehagelige efterårsvejr, således at barnet får en lille smule frisk luft, og på samme tid vænner sig til at være en Surikat i det nordlige Tyskland …

Ingen kommentarer»»

Ingen kommentarer endnu.

Skrive en kommentar

 — 

tilbage til nyheder